Výbuch propanbutanové láhve v Ústí nad Labem zranil čtyři lidi

Ústí nad Labem - Výbuch propanbutanové láhve ve Veslařské ulici v Ústí nad Labem včera kolem 22:45 zranil čtyři lidi. Dva ze zraněných jsou strážníci městské policie, kteří se snažili z domu evakuovat nájemníky. Po explozi začal dům hořet, požár se hasičům podařilo zdolat po více než dvou hodinách. Příčina výbuchu zatím není známa.

Podle zástupce ředitele městské policie Jana Novotného byl plyn v domě cítit už asi čtvrt hodiny před explozí. Hlídka strážníků, které nájemníci přivolali, se proto snažila obyvatele domu evakuovat a vypojit elektřinu, což se jim kvůli zamčeným elektrorozvodům nepodařilo. Když byli téměř všichni nájemníci před domem, plynová bomba explodovala. Zraněni byli dva strážníci a dva lidé, kteří ještě nestačili z domu utéci. Do bezpečí je pomohli vynést další městští policisté. Novotný řekl, že hůře zraněný strážník je v nemocnici, má roztrženou hlavu a poraněná žebra.

Čtyřem z obyvatelům domu městská policie ještě v noci zajistila ubytovnu, zbylí našli střechu nad hlavou u příbuzných. Dům bude muset posoudit statik, výbuch údajně poškodil i sousední budovu.