Při výbuchu domu v Brně-Pisárkách se zranilo pět lidí

Brno - Celkem pět zraněných lidí si vyžádal výbuch a požár vily v ulici Hlinky v Brně-Pisárkách. Po explozi se zřítila čelní stěna, poškozena je i střecha. Automobilový provoz se podařilo v ulici Hlinky obnovit kolem poledne. Příčina výbuchu není známá. O dalším osudu stavby rozhodne statik.

Vila stojí na křižovatce s Lipovou ulicí, jen asi 200 metrů od ruského konzulátu. Celé dopoledne policie odkláněla osobní dopravu přes Žlutý kopec. Po poledni zůstal uzavřen jen chodník.

Po explozi se zřítila čelní stěna, poškozena je i střecha. Hlášení o výbuchu dostali hasiči ve 2:45, zásah skončil o tři hodiny později. Zřícenou část domu prohledali kynologové se psy, žádná těla nenašli, uvedla mluvčí hasičů.

V domě byla zřizována solná jeskyně a zranění lidé na ní v době výbuchu patrně pracovali. Při požáru utrpěli dva muži rozsáhlé popáleniny, lékaři jim museli zajistit základní životní funkce. „Po stabilizování stavu byli oba za stálého lékařského dohledu transportováni do popáleninového centra Fakultní nemocnice v Brně,“ popsali výjezd zdravotníci. Stav pacientů je vážný, ale stabilizovaný, nic bližšího nelze říci, uvedla mluvčí nemocnice Anna Nesvadbová.

Třetí zraněný utrpěl zlomeninu bérce. Další muž si o suť poranil kotník, devětatřicetiletá žena utrpěla povrchové poranění hlavy. V Úrazové  nemocnici Brno už nejsou, uvedl ředitel nemocnice Petr Svoboda.