V Ostravě zatkli přes 50 vykradačů aut

Ostrava - V posledních týdnech probíhala na Ostravsku akce policistů, jejíž součástí byla i mediální kampaň "Vem si mě" zaměřená především na majitele aut, kteří v nich často nechávají cenné věci. Výsledek akce je více než 50 zatčených vykradačů aut.

Havířov, 11. června - policisté kontrolují zaparkovaná auta před supermarketem. Na sedadle jednoho z nich nacházejí kabelku, tašku s nákupem a hračky - podle policie velké lákadlo pro vykradače aut. Při mimořádné akci, která začala na začátku dubna, policisté na Ostravsku zadrželi více než padesát vykradačů aut. Ti se podle nich zaměřovali především na cenné předměty. Některé z nich policisté našli v zastavárnách.

„Ve spolupráci s celní správou jsme udělali akci na taxikáře, kdy jsme kontrolovali, zda nepřekupují kradené věci. V jednom případě se nám to potvrdilo,“ sdělil Radovan Vojta z Policie ČR Ostrava. Podle policie po zátahu na zloděje výrazně klesl počet vykradených aut. V lednu jich bylo více než 460, v červnu pak přibližně o 200 méně. Na začátku roku bylo 18 vykradených aut denně, nyní pouze osm.