Na technoparty v Údrči se sešlo zatím 300 technařů

Údrč (Karlovarsko) - V Údrči na Karlovarsku se od pátku koná technoparty. Už druhým dnem hraje pět zvukových aparatu před kterými tančí několik stovek lidí. Akce byla nahlášena jako soukromá a mnoho potenciálních návštěvníků o ní nevědělo. Policie přijala standardní bezpečnostní opatření, hlídá veškeré příjezdové cesty. Zatím nemusela nijak zasahovat, žádné problémy dosud nenastaly.

Technoparty v Údrči začala oficiálně včera. Akce pro pozvané má trvat do neděle. „Akce je oficiálně nahlášená, organizátoři mají pronajatou louku od majitele,“ uvedla mluvčí Karlovarské policie Zdeňka Papežová.

V Údrči se technoparty nekoná poprvé. Hudební produkce pod širým nebem se tu konala i v loňském roce a letos na počátku května. Zatímco loňská dubnová technoparty nebyla řádně nahlášená, další srazy už proběhly zcela legálně a bez problémů. Účastníci technařského srazu po sobě také pronajatý prostor uklidili.

Policisté v poslední době na srazech příznivců techna jen asistují. Obvykle jen monitorují dění a jsou po ruce organizátorům, pokud by nastaly problémy. Lidem, kteří z technoparty odjíždějí, také nabízejí zkušební dechovou zkoušku na alkohol.