Policie zatkla při zátahu dva nebezpečné zločince

Olomouc - Policistům se na Olomoucku podařilo zatknout dva hledané zločince, které pronásledovali několik let. Na jednoho z nich byl vydán i mezinárodní zatykač. Oba mají na svědomí desítky trestných činů. Jedná se hlavně o loupež, výtržnictví ale i ublížení na zdraví.

Zásahové komando složené z 25 policistů a 5 vycvičených psů během několika desítek minut obklíčilo a prohledalo dům v Mezicích na Olomoucku, kde se v početné romské komunitě skrývali dva dlouho hledaní zločinci s bohatě popsaným trestním rejstříkem. Nechybí v něm kapesní krádeže ani úmyslné ublížení na zdraví. „Na pětadvacetiletého muže byl mezinárodní zatykač vydán již v roce 2004,“ řekla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

Dům, v němž se ukrývali, byl postrachem pro místní lidi už několik let. Sousedům měli údajně vyhrožovat že jim zabijí děti. „Lidi, kteří v tom domě bydleli, nás osm let terorizovali,“ tvrdí soused Roman Ošťáhla. Romové to však popírají. Navíc tvrdí, že policejní zásah byl příliš tvrdý. Nikoho prý neskrývali a o zatykačích nevěděli. „Najednou vyběhla zásahovka v urnách a bez papírů zpřeházeli celý dům,“ tvrdí jeden z Romů.

Podle svých slov jsou Romové vyděšení a chtějí se z vesnice odstěhovat. Zadrženým mužům hrozí deset let ve vězení.