Na pražském hlavním nádraží hořelo, škoda je 1,5 milionu korun

Praha - V areálu pražského hlavního nádraží vypukl v úterý před 23. hodinou požár. Na překladišti nádraží plameny zcela zničily budovu bývalého skladu a jeden automobil. Další dvě vozidla a střechu vedlejší budovy oheň poškodil. Pravděpodobnou příčinou vzniku ohně je prý úmyslné zapálení. Hasičům se oheň podařilo úplně zlikvidovat až v pozdních nočních hodinách a ve vyšetřování budou pokračovat ráno. Při požáru se nikdo nezranil, škoda je 1,5 milionu korun.

„Když jsme dorazili na místo, šlehaly z budovy dvacetimetrové plameny. Sloup dýmu byl viditelný na velkou dálku,“ řekl dispečer.

Oheň hasiči lokalizovali po 40 minutách, ale budovu překladiště se jim už zachránit nepodařilo. Shořel taky stavební materiál, který v ní byl uskladněný. Nešlo ale o nebezpečné látky, cestující na nádraží nijak ohrožení nebyli a podle mluvčího Českých drah Ondřeje Kubaly nebyl provoz na nádraží nijak omezen. 

Kvůli podezření, že se v budově zdržoval bezdomovec, hasiči trosky důkladně prohledali. „To místo se potom procházelo, jestli se tam někdo nenašel, zatím jsme tam nikoho neobjevili,“ uvedl velitel zásahu Josef Křen.