Policisté v Plzni budou odtahovat auta i v noci

Plzeň - Plzeňskému magistrátu došla trpělivost s neukázněnými řidiči. V přetížené městské dopravě totiž svá auta parkují, kde se dá. Radnice proto od března zavádí nepřetržité, 24hodinové odtahy špatně zaparkovaných aut.

Plzenští řidiči parkují svá auta na chodnících, přechodech pro chodce. Pokud potřebují, tak parkují i na travnatých plochách. Radnici se chování neukázněných řidičů nelíbí. Špatně zaparkovaná auta se proto budou odtahovat ve dne i v noci. „Do dnešního dne to bylo tolerováno,” upozorňuje na dosavadní mírný přístup radní pro oblast bezpečnosti Petr Rund.

Starostové městských obvodů opatření Magistrátu vítají. Praxe podle nich potvrzuje, že botičky už jako trest za špatné parkování a porušování dopravních předpisů nestačí. Řidiči jsou totiž schopni za hodinu svá auta zaparkovat na stejné místo. „Doufám, že tahle věc pomůže, protože parkování na přechodech a křižovatkách může být opravdu nebezpečné,” upozorňuje starosta první městské části Jiří Winkelhöfer.

Nepřetržité odtahy vozidel bude zajišťovat městská policie. Ta už teď připravuje strážníky na nový systém, který začne platit od 1.března. „Městská policie nebude muset navyšovat počty strážníků. Pokud bude 24 hodinový provoz, jenom se upraví výkon služby, aby ten provoz byl zajištěn,” vysvětluje tisková mluvčí městské policie Plzeň Pavla Vaníková.

Za jediný den strážníci městské policie odtáhnou pětadvacet aut. Podle tiskové mluvčí městské policie se může od března tento počet zdvojnásobit.