Stavba komplexu Copa Centrum v Praze začne zřejmě už v prosinci

Praha - Do deseti dnů má investor dostat stavební povolení na stavbu komplexu Copa Centrum v Praze. S budováním projektu souvisí 16měsíční uzavření stanice metra Národní třída, která projde rozsáhlou rekonstrukcí. Stavba tak nejspíš začne už v prosinci, čemuž věří i vedoucí Odboru výstavby MČ Praha 1 Oldřich Dajbych.

Během dvouleté stavby nad stanicí metra vyroste komplex s desítkami kanceláří, obchodů, bytů a podzemní parkoviště. Souběžná rekonstrukce metra potrvá 16 měsíců. V té době bude stanice Národní třída uzavřena. Starosta MČ Praha 1 Petr Hejma (ODS) se nechal slyšet, že tramvajový provoz by neměl být přerušen a doprava bude případně posílena autobusy.

Kvůli plánované uzavírce metra začali lidé organizovat petici. Praha 1 zaregistrovala přes 5,5 tisíce platných podpisů. Opoziční zastupitelé z Prahy 1 trvají na tom, aby před zahájením stavby postavila městská část nový výstup z metra do stanice Lazarská. To ale podle Dopravního podniku není možné. Organizátoři petice i někteří zastupitelé ale mají k rekonstrukci další výhrady - v plánech není bezbariérový výtah.