Karlovarští žádají zpřísnění pravidel pro provozování heren

Karlovy Vary - Lidem z Karlových Varů vadí, že podniků, které vydělávají na hazardu, přibývá. Jedná se o obyvatele čtvrtí Rybáře a Tuhnice. Město se brání - současné zákony účinnou regulaci neumožňují. Rozzlobení lidé už poslali na magistrát petici. Opoziční zastupitelé už dva roky marně žádají vedení města, aby problém začalo řešit.

Opozice chce, aby Karlovy Vary vstoupily do svazu měst a obcí, které usilují o regulaci heren. Opoziční zastupitel Karlových Varů Jiří Kotek (SNK ED) se obává provázaných vztahů mezi městem a provozovateli heren. S tím vedení města nesouhlasí. Náměstek primátora Tomáš Hybner (ČSSD) říká, že město podle současných zákonů nemá moc možností, jak problém řešit.

Herny navíc odvádějí peníze na charitativní a sportovní akce. Přesto vedení města chce problém s hernami řešit v rámci prevence kriminality. Primátor Karlových Varů Werner Hauptmann (ODS) potvrdil, že se tímto tématem město bude zabývat. Situaci ovšem nevidí jako problém, ale jako téma k diskuzi. Ministerstvo financí uznává, že zákon, který upravuje provozování hazardních her, je špatný, a proto připravuje nový.