V pražských Dejvicích prasklo potrubí, bez vody jsou tisíce lidí

Praha - V pražských Dejvicích dnes kolem poledne prasklo vodovodní potrubí o průměru 50 centimetrů. Bez vody tak jsou tisíce lidí z Dejvic a části Střešovic a Bubenče. Havárie by mohla být opravena večer, do té doby budou Pražské vodovody a kanalizace (PVK) lidi zásobovat cisternami.

Havárie se stala na rohu Dělostřelecké a Slunné ulice. Kromě cisteren PVK pomáhají dodávat vodu lidem z Dejvic i hasičské cisterny. Zatím není jasné, proč potrubí prasklo. Jednou z příčin by mohly být i silné mrazy, které poslední dny sužují celé Česko, nebo koroze.

Dnešní havárie vodovodního řádu v Dejvicích není tento týden první. V úterý večer podle Dvořákové prasklo potrubí v Košické ulici, které bylo přes sto let staré, navíc pod tramvajovým tělesem. Kvůli opravám proto mezi náměstím Míru a zastávkou Koh-i-noor nejezdí tramvaje. Dnes dopoledne pracovníci PVK vodovodní řád opravili, ve čtvrtek místo nehody zabetonují. Od pátku by měly začít tramvaje jezdit ve směru do centra, v pondělí pak ve směru z centra. Do té doby je nahradí autobusová doprava.