Beskydy hlásí ideální podmínky

Ostrava - Jako ve sněhovém království to vypadá v lyžařských areálech v Beskydech. V provozu je většina vleků, majitelé zimních středisek hlásí velký zájem turistů. Horská služba ale varuje před závějemi na hřebenech hor.

Místy až metr sněhu na sjezdovkách a mrazivé počasí - tak to dnes vypadalo v některých lyžařských areálech v Beskydech. Ty praskají ve švech, zájem lyžařů je velký. „Je zajímavé, že se tady objevuje dost Slováků. Jezdíme během dne tak do 16:00, večerní lyžování je od 18:00 do 20:00,“ informuje majitel lyžařského střediska Antonín Tovaryš.   

Do Beskyd míří také školáci, začaly lyžařské kurzy. „Podmínky jsou téměř ideální. Chybí sice sluníčko, ale je ideální sníh a teplota. Je to skvělé,“ říká lyžařský instruktor.   

Reportáž Daniela Šamánka (zdroj: ČT24)

Na horách nechybí správná lyžařská atmosféra. „Jezdí se mi dobře,“ říká malý začátečník. „Líbí se mi lanovka a lyžování,“ doplňuje další dětský začátečník. „Pokud se vyjasní a budou mrazy, tak budeme zasněžovat pořád,“ uvádí vlekař Jiří Ničman.   

Členové horské služby doporučují nepodcenit počasí a dobře se do hor obléct. Od začátku zimní sezony už zasahovali ve více než 140 případech. „Co se týká těch nejvyšších hřebenových partií, je třeba dávat pozor na závěje. Někde dosahují až metrové výšky,“ upozorňuje Radim Pavlica z Horské služby Beskydy.    

Velký nápor lyžařů očekávají vlekaři a majitelé zimních středisek především o nastávajícím víkendu.