Policie podepsala ve spolupráci s Plzní tzv. koordinační dohodu

Plzeň - Stvrzením smlouvy, kterou podepsala policie ve spolupráci s městem Plzeň, odstartovala další etapa reformy naší policie. Její priority v západočeské metropoli představili ministr vnitra Ivan Langer a policejní prezident Oldřich Martinů. Koordinační dohoda jasně stanovuje pravidla spolupráce mezi policií a samosprávami. Plzeň je vůbec první město, kde se společný projekt podařil zrealizovat.

Ministr vnitra Ivan Langer věří, že koordinační dohodu přijmou i další města. Jak podotkl policejní prezident Oldřich Martinů, spolupráce se samosprávou je pro policii klíčová. Koordinační dohodu schválilo na zasedání zastupitelstvo města Plzeň a ještě odpoledne ji podepsal primátor a krajský policejní ředitel.

Důležitost projektu potvrdil i plzeňský primátor Pavel Rödl. V rámci koordinační dohody už v Plzni odstartoval i první projekt - tzv. Bezpečné město. Jednotlivé městské obvody jsou teď rozděleny na policejní okrsky. Člen Rady města Plzně pro oblast bezpečnosti Karel Paleček informoval, že město bude rozděleno přibližně na 60 okrsků.