Žalobu připravuje opozice na zastupitele v Pardubicích

Pardubice - ČSSD se nelíbí, za jakých okolností Pardubice odprodaly většinový podíl v místním hokejovém klubu HC Moeller Pardubice. Koalice v čele s ODS podle nich nehájila zájmy města, které prodalo majoritní podíl hokejového klubu HC Moeller Pardubice podnikateli Romanu Šmidberskému za 25 milionů korun. Okolo prodeje akcií zůstalo mnoho nejasností.

Sportovní redaktor Českého rozhlasu Pardubice Miroslav Janovský informoval, že zájem odkoupit extraligovou licenci má i Brno, které ovšem Znojmu nabídlo cenu 42 milionů korun. Sociální demokraté proto připravili žalobu, která má celý pardubický obchod prověřit. Zastupitel Pardubic Jan Linhart (SZ) se nechal slyšet, že je to jen pokračování boje o radnici.

Zastupitel Pardubic Jaroslav Kňava (ODS) sdělil, že nikomu v prošetření celé události bránit nebude. Opozice je přesvědčena, že někteří zastupitelé se dopustili hned několika trestných činů - například porušování povinností při správě cizího majetku, pletichy při veřejné soutěži a zneužívání informací v obchodním styku. Zastupitel Pardubic Jindřich Tauber (ČSSD) prohlásil, že podle právních expertiz byl porušen zákon.