Po půlnoci se v centru Prahy střílelo

Praha - V centru Prahy se půl hodiny před půlnocí střílelo. V ulici Na Rybníčku kriminalisté postřelili lupiče, kterého zasáhli do hýždí. Pětatřicetiletému cizinci poté poskytli první pomoc. Incident začal už v baru, kde lupič zranil policistu. Záchranka pak lupiče převezla do vinohradské nemocnice, kde je udržován v umělém spánku. Pachatel je podezřelý z ublížení na zdraví. Jakmile to bude možné, vyslechnou ho policisté. Od čtvrtka použili policisté v hlavním městě služební zbraň už v pěti případech, zranili nejméně dva lidi.

Policista a jeden náhodný svědek pronásledovali pětatřicetiletého cizince, který předtím před nedalekým barem napadl jiného policistu v civilu. Policista ve službě nejprve použil varovný výstřel a poté utíkajícího cizince postřelil do hýždí.

Policie v Praze střílela i ve čtvrtek 22. ledna, a to hned dvakrát. Nejprve v Hloubětíně postřelila do nohy, kyčle a ramene muže, kterého podezírala z krádeže auta. O několik hodin později policisté použili varovný výstřel při automobilové honičce. V pátek brzy ráno poté střelbou zastavili auto s dvěma hledanými muži a večer použili střelnou zbraň proti řidiči, který nechtěl zastavit a najížděl na ně. Podle televize Nova řidiče zřejmě postřelili do ruky.