Dopravní policisté kontrolovali řidiče skútrů v Krkonoších

Špindlerův Mlýn – Po stížnostech správců Krkonošského národního parku i lyžařských areálů a turistů vyrazili do Krkonoš dopravní policisté, aby zkontrolovali řidiče sněžných skútrů. Noční vyjížďky jsou v poslední době stále častější zábavou movitých turistů, ale podle správců parku devastují přírodu a běžecké tratě v horských střediscích. Kvůli škodám způsobeným skútry již padlo několik trestních oznámení.

Trestní oznámení se týkají většinou poškozování sjezdovek a běžeckých stop. Do hor na kontrolu řidičů skútrů vyrazili – rovněž na skútrech – správci KRNAP spolu s policisty. Na výzvu samotných strážců totiž řidiči skútrů často nereagují.

„Pokud se podaří je zastavit, velmi často se stane, že se pokouší najíždět na naše kolegy,“ přibližuje potíže správců parku mluvčí KRNAP Alena Drahná. Jeden ze strážců Petr Hartmann dodává, že skútry mají velmi často sundanou registrační značku.

Policie při své dopravně-bezpečnostní akci v Krkonoších zaznamenala dva přestupky – jeden z řidičů neměl doklady, další podle hlídky před jízdou pil alkohol.

Policisté se spolu se správci Krkonošského národního parku chystají svoji akci brzy zopakovat. Předpokládají, že si na noční jezdce posvítí během zimy několikrát.