Policisté objevili v Beneticích pěstírnu marihuany

Světlá nad Sázavou - Havlíčkobrodská policie vyšetřuje případ nelegálního pěstování marihuany. Profesionálně zařízenou pěstírnu objevila v malé obci Benetice u Světlé nad Sázavou. Policie další informace kvůli vyšetřování tají. Z prvního ohledání místa činu však vyplývá, že se jednalo o technicky vyspělé zařízení, které bylo schopné vyprodukovat značné množství drogy.

Květináče, pytle substrátu, hnojiva i zelené rostliny a speciální elektroinstalaci s lampami a vzduchotechnikou objevili policisté v půdním prostoru tohoto domu v obci Benetice nedaleko Světlé nad Sázavou. „Elektroinstalace sloužila k osvětlení a ventilaci místností, kde docházelo k pěstování,“ říká zasahující policista po ohledání objektu. „Policisté zahájili úkony trestního řízení, v současné době je to zatím šetřeno jako podezření na neznámého pachatele,“ uvádí mluvčí havlíčkobrodské policie Jana Mazourová.

Podle místních lidí patřil objekt hájovny i sousední areál bývalého dětského tábora holandské rodině, která zde provozovala kemp a penzion. Že by se v objektu pěstovaly drogy, o tom nikdo neměl tušení. „On do práce nechodil, ona nepracovala, nikdo nic nedělal, přesto si žili jako páni,“ popisuje situaci obyvatelka Benetic.

Policisté pěstírnu odhalili na základě oznámení jiného Holanďana, čtyřiašedesátiletého muže trvale žijícího v nedalekém Dolním Městě. „Policisté na místě zajistili věci a zařízení, které obvykle slouží k pěstování konopí,“ dodává Jana Mazourová.

Další informace, například o majitelích objektu nebo o množství zadržené drogy, policie nechce do ukončení vyšetřování sdělovat.