Radnice v Nýrsku pomůže překonat finanční krizi

Nýrsko - Radní v Nýrsku přišli se zajímavým nápadem, jak ulevit lidem, na které dopadá finanční krize. Schválili balíček opatření, který má pomoci místním, zmrazí jim nájmy, ceny tepla, vody a odpadu. Příští dva roky se nic z toho, co zajišťuje radnice, zdražovat nebude. Podle obyvatel města je to od radnice moc pěkný tah, lidem se uleví. Protikrizový balíček nemusí však být definitivní. Pokud by se krize prohloubila, chtějí zastupitelé lidem vyjít vstříc ještě více.

Radnice tvrdí, že chce pomoci svým obyvatelům při překonávání krize. V Nýrsku se původně měly zvyšovat nájmy o dvacet pět procent, ale nebudou. A stejně tak zůstanou současné ceny tepla vody a odpadu, příští dva roky se nic z toho, co zajišťuje radnice, zdražovat nebude. „Přijali jsme opatření, která mají lidem pomoci překonat tuhle dobu,“ uvedla zastupitelka Nýrska Miroslava Heflerová. Starosta Miloslav Rubáš (ODS) doplnil: „Chceme lidem pomoct překonat tuto obtížnou situaci.“

Místní živnostníci také dostali od radnice bonus, za nájmy budou v době krize městskému úřadu platit o 20 procent méně. Opatření si pochvalují: „Tržby nejsou a těch 20 procent nám určitě pomůže, abychom přežili. Od starosty je to moc pěkný tah.“ Obyvatelé Nýrska svého starostu a zastupitele za protikrizový balíček také chválí: „Je dobře, že se o nás starají, lidem to hodně uleví. I jinde by si z toho měli vzít příklad.“

Radnice tvrdí, že si vstřícný krok může bez obav dovolit. Starosta Rubáš dodal: "V loňském roce jsme se měli poměrně dobře díky aktivitám místních zaměstnavatelů i občanů. Cítíme povinnost jim to vrátit, když se nedaří.

Protikrizový balíček není podle radnice definitivní, pokud se krize prohloubí, chtějí zastupitelé lidem ulevit ještě více.