Plzeňský kraj zveřejnil jména nových ředitelů sociálních zařízení

Plzeň - Plzeňský kraj v únoru plošně odvolal ředitele sociálních zařízení. Své funkce definitivně opustí tři z nich. Na svá místa se vrátí šest odvolaných ředitelů a o osudu zbývajících tří rozhodne vedení kraje po vyhodnocení hloubkového auditu. Do té doby ještě zůstanou pověřeni vedením. Postup nové krajské vlády od začátku tvrdě kritizuje opozice.

Hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová (ČSSD) informovala, že klienti si často na sociální zařízení stěžovali. Opozice plošné odvolání všech šéfů sociálních zařízení od počátku kritizuje. Tvrdí, že krok nové krajské vlády celou oblast destabilizoval a přitom jde podle nich pouze o zástěrku jasné politické čistky.

Takový názor zastává například bývalý radní pro sociální věci Pavel Karpíšek (ODS). Milada Emmerová však namítá, že taková vyjádření by měla být zvážena. Radní pro sociální věci Dagmar Terelmešová k tomu dodala, že pokud by šlo o čistku, nebyli by vyměněni pouze tři ředitelé.

Konkrétní jména zatím odmítá vedení kraje zveřejnit, protože nechce, aby se svá jména vítězové dozvídali z médií. Všichni noví ředitelé nastoupí do svých funkcí během měsíce.