Půl druhého tisíce lidí bruslilo v noci centrem Opavy

Opava - Téměř 1 500 lidí využilo první letošní možnost projet se v noci na kolečkových bruslích centrem Opavy. V ulicích na pořádek dohlížela policie a pro všechny případy byla připravena sanitka. Střed slezské metropole zůstal několik minut po jedenadvacáté hodině večerní zcela neprůjezdný. „Je tu plno lidí, mám rád bruslení a je to perfektní,“ shrnul situaci jeden z bruslařů. Stejné bruslení se má nyní opakovat každou sobotu až do konce září.

„Je to už pátý ročník. Vymyslela to parta nadšenců. Myslím, že v Opavě jezdí hodně lidí na bruslích a máme šanci si v klidu zajezdit i na těch komunikacích, kam se normálně nedostaneme,“ vysvětluje primátor Opavy za ODS Zbyněk Stanjura.

Na opavském Horním náměstí se krátce před devátou večerní sešlo téměř 1 500 bruslařů všeho věku, aby se letos poprvé projeli místy, která jsou jinak tomuto sportu zapovězená. Opava je jediným českým městem, kde se noční bruslení ulicemi koná pravidelně.

Na účastníky čeká 12 kilometrů dlouhý okruh. Dvoukilometrový had bruslařů zastaví dopravu až na sedm minut. Stejné noční bruslení se v Opavě bude konat i příštích devatenáct sobot.