V Loučovicích nemají na fotbal

Loučovice (Českokrumlovsko) - V Loučovicích na Českokrumlovsku se dostali do sporu fotbalisté s radnicí. Sportovci úřad obviňují, že málo přispívá na provoz i na mládežnické oddíly, a pohrozili, že je rozpustí a hřiště zůstane prázdné. Přitom patří k nejmodernějším v regionu, státní pokladnu přišla jeho oprava na sedm a půl milionu korun. Radnice však nyní prioritně řeší výstavbu čističky, zateplení školy a opravu oken v pečovatelském domě. Pokud ušetří, potom přispěje.

Loučovický stadion má moderní šatny, trávník bez drnů a děr. Jeho rekonstrukce trvala déle než rok a státní pokladnu přišla na 7,5 milionu korun. Fotbalový klub má vlastní přípravku a družstvo žáků, trénovat sem chodí 55 dětí. Šatny jsou ale prázdné a hřiště také. Přípravka už totiž dohrála, skončila letos třetí, žáci byli úspěšnější. „Žáci skončili ve své skupině okresního přeboru první,“ potvrdil trenér žáků a správce hřiště Miloslav Hüttner. Na další účinkování v soutěži klub ale nemá dostatek peněz. Připravuje proto krizový scénář, krajním řešením je zrušení žákovských oddílů. „Nemůžeme přihlásit do podzimní části soutěže minimálně dvě ze tří družstev,“ vysvětlil finanční ředitel FC Vltava Loučovice Vladimír Šlégr.

Fotbalisté požádali o pomoc loučovickou radnici, podle nich by jim měla vyplatit téměř 160 tisíc, zatím však uvolnila jen polovinu. „Nebudeme tedy areál využívat tak, jak by si zasloužil,“ povzdechl si Vladimír Šlégr. Radnice si podle starosty nechce dát gól do vlastní sítě. Prioritně teď řeší výstavbu čističky, zateplení školy a opravu oken v pečovatelském domě, a pokud ušetří, přispěje.

Reportáž Aleše Hazuky (zdroj: ČT24)

Pokud místní fotbalisté nedostanou peníze do konce června, odhlásí mládežnické oddíly z příštího ročníku soutěže definitivně.