Na Uherskohradišťsku proběhl zátah na mladé opilce

Uherské Hradiště – V Uherském Hradišti a okolí policie v noci kontrolovala bary a diskotéky. Do největšího letošního zátahu na Slovácku se zapojila téměř stovka policistů včetně posil z Brna. Krátce před desátou hodinou večerní se policisté rozdělili na tři skupiny a vyrazili do terénu. Jejich cílem se stalo deset měst a vesnic na Uherskohradišťsku a v nich místa, kde by mohli popíjet ti, kterým ještě nebylo osmnáct let.

Policie se tentokrát nezaměřila jen na hospody a diskotéky. Opilou mládež hledala také v městských parcích. Dlouho pátrat nemusela. Například v okolí uherskohradišťského Slováckého muzea měla během chvilky deset úlovků. „Hned od samého začátku bylo jasné, že tato akce není zbytečná, protože při každé kontrole jsme našli mladistvého nebo nezletilého, který měl v dechu alkohol,“ sdělil mluvčí Policie ČR v Uherském Hradišti Aleš Mergental.

Sociální pracovnice Radana Dundálková informovala, že pokud si podnapilé dítě nepřevezme rodič, je odvezeno na obvodní oddělení zdejší policie, kde vyčká příjezdu rodičů. Podle prvních neoficiálních informací odhalili policisté více než 30 opilých nedospělých. Pravděpodobným rekordmanem této noci se stal patnáctiletý mladík s téměř dvěma promile. Kompletní výsledky největší letošní protialkoholové razie na Slovácku zveřejní policie v nedělních odpoledních hodinách.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)