Nová černá skládka leží u Milhostova

Milhostov – U Milhostova na Chebsku se objevila nová černá skládka s neznámým odpadem. Nákladní auto, které ho tam dovezlo a vyklopilo, přitom pozoroval svědek. S obavou, že jde o chemikálie, kontaktoval pak muž všechny příslušné úřady, hasiče a policii. Nechtěl ale říct své jméno ani další údaje, a tak se likvidace skládky zkomplikovala.

Nákladní auto vyklopilo velké žoky s odpadem na kraj lesa u Milhostova na Chebsku. V některých jsou odřezky koženky. Z většiny žoků se ale sypou obtížně identifikovatelné granule a různobarevný prášek. Vedoucí odboru životního prostředí z chebského městského úřadu Viktor Kudláček sdělil, že se pravděpodobně jedná o hobliny a třísky z plastů. Prý nejsou nebezpečné životnímu prostředí.

Starosta Milhostova Pavel Červenický řekl, že by měl raději jistotu. Podle svých slov má obavu, že se takový materiál bude rozpouštět ve vodě. U skládky je rušno. Přijela i zástupkyně majitele pozemku. „Budeme to řešit,“ potvrdila Radomíra Kynclová z kraslické správy Lesů ČR. Viktor Kudláček dodal, že nyní se bude hledat původce odpadu.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

Pavel Červenický se obává, že likvidaci skládky bude mít nakonec na starosti obec, což prý bude nákladné. Starostové obcí na Chebsku řeší podobné skládky často. Původce se většinou nenajde a majitelé pozemků se zdráhají je uklidit.