Student napadl ekonomku gymázia paličkou a nožem

Chomutov – Velmi nepříjemný začátek pracovního týdne zažila ekonomka chomutovského gymnázia. Ráno ji ve škole napadl patnáctiletý student, který dorazil ozbrojen paličkou na maso a nožem. Oznámil, že je terorista, a na ženu zaútočil. Způsobil jí zranění, se kterými musela být převezena do nemocnice. Podle zdravotníků měla drobné řezné rany, podezření na otřes mozku se ale nepotvrdilo. Po ošetření byla žena propuštěna domů. Na chirurgii skončil také útočník, který se při potyčce rovněž pořezal. Za útok mu hrozí až pět let v nápravném zařízení pro mladistvé.

Mladíkův útok zastavili ředitel Jaroslav Zahrádka se školníkem, které na místo přivolal křik napadené ženy. Motiv činu ještě není znám, podle ředitele se útočník – student prvního ročníku – zatím jevil jako dobrý žák s výbornými studijními předpoklady. Jisté je pouze to, že si gymnazista útok dopředu připravil. Byl maskovaný a na hlavě měl kuklu, vybral si navíc čas, kdy se ve třídách učilo. Podle psychologa chování mladíka naznačuje, že je nemocný.

Policie událost nechtěla blíže komentovat, potvrdila však, že k útoku došlo a vyšetřuje ho jako pokus o těžké ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování. „Zadrželi jsme na místě činu patnáctiletého pachatele. Vzhledem k jeho věku ale nebudeme poskytovat bližší informace,“ sdělila policejní mluvčí Marie Pivková.

Vedení gymnázia tvrdí, že útoku zabránit nešlo. Bezpečností opatření jsou totiž příliš drahá. Po útoku se ale rozhodlo, že studenty budou u vchodu do budovy kontrolovat učitelé.

Reportáž Petry Tachecí (zdroj: ČT24)