Pod Barrandovským mostem hořel bezdomovec

Praha – Pražští záchranáři dnes ráno zasahovali u hořícího muže pod Barrandovským mostem. Asi pětatřicetiletý muž byl převezen s rozsáhlými popáleninami na 85 procentech těla do nemocnice na Vinohradech. Zde podle lékařů nyní bojuje o život. Policie nevyloučila, že bezdomovce někdo zapálil.

„Hlášení o hořícím muži pod Barrandovským mostem převzalo zdravotnické operační středisko několik minut před čtvrtou hodinou ranní a záchranáři odtud převezli asi pětatřicetiletého neznámého muže s 80procentními popáleninami na povrchu těla do vinohradské nemocnice,“ informovala mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Oheň hasiči likvidovali v místech, kde často přespávají bezdomovci. Hořely zbytky ošacení, matrace a poškodil se i rozvod elektrického vedení. 

Zraněný byl ve vinohradské nemocnici přijat ve velmi vážném stavu. „Muž je hospitalizován na klinice popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Má popáleniny druhého a třetího stupně na 85 procentech těla,“ upřesnil později následky požáru mluvčí nemocnice Lukáš Matýsek. Bezdomovec je podle něj ve velmi vážném ohrožení života.

Příčinou byla pravděpodobně nedbalost, případ ale již začali vyšetřovat policisté, místo prohlídne i speciálně vycvičený pes. „Zatím nebylo vyloučeno cizí zavinění,“ připustila mluvčí pražských policistů Eva Kropáčková. Podle ní je zraněným pravděpodobně bezdomovec, který přespával pod pilířem mostu.