Ve Frenštátu probíhá Beskydská sedmička

Frenštát pod Radhoštěm – Sportovně charitativní akci Beskydská sedmička organizuje ve Frenštátě pod Radhoštěm horolezec Libor Uher. Účastníci si nejen ověří své schopnosti, ale zároveň pomohou těžce popálenému Lukáši Hýblovi. Poznat své hranice a zdolat sedm kopců, které mají v součtu stejně jako druhá nejvyšší osmitisícovka, se rozhodlo 2700 nadšenců i sportovců. Další stovky lidí se na frenštátském náměstí dobře bavily.

Součástí celé akce bylo zdolání sedmimetrové překážky na náměstí a následný sešup dolů. Ředitel závodu Beskydská sedmička Libor Uher informoval, že tato atrakce stojí návštěvníky dvacet korun. Vybrané peníze pak pomohou těžce popálenému Lukáši Hýblovi. Ten se již pět let potýká s následky těžkých popálenin. Maminka Jana Hýblová z celé akce neskrývala dojetí.

Sedmičky se účastní i skokanská elita z Frenštátu a sportovní celebrity odjinud, třeba olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová. Zhruba 87kilometrovou trasu musí závodníci zvládnout v limitu třicet hodin. Slavnostní zakončení a také předání výtěžku Lukášovi proběhne v neděli dopoledne.

Reportáž Silvie Klekové (zdroj: ČT24)