V Praze skončila uzavírka na Nuselském mostě

Praha - Po týdnech rekonstrukcí se dnes odpoledne slavnostně otevřel pražský Nuselský most. Akce se zúčastnil první náměstek pražského primátora Karel Březina nebo ředitel Technické správy komunikací hlavního města Luděk Dostál. Stavební práce na mostě začaly 3. července a provoz na něm byl po celou dobu omezen. Bylo nutné opravit spáry, kudy v prosinci natekla do mostu voda z tajícího sněhu - zastavila tak na několik hodin i provoz metra. Provoz na Smetanově nábřeží bude obnoven zítra.

Oprava Nuselského mostu a povrchu přilehlé ulice 5. května začala na počátku prázdnin. Most je jednou z klíčových staveb pražského dopravního systému.

„Byly opraveny dilatace, povrch mostu a zároveň komunikace 5. května, kde byly nasazeny nové povrchy, které jsou velmi dobré z hlediska hlučnosti,“ uvedl Březina. Rekonstrukce Nuselského mostu stála zhruba 100 milionů korun. Dále se v budoucnu plánuje i oprava pláště mostu.

Rozhovor s Karlem Březinou (zdroj: ČT24)

Na Smetanově a Podolském nábřeží proběhla rekonstrukce tramvajové tratě. Tramvaje tam budou jezdit od zítřka. Na Smetanově nábřeží a v Křížovnické ulici bylo mezi zastávkami Národní divadlo a Staroměstská opraveno 900 metrů trati. Podle Březiny není proměna Smetanova nábřeží na pěší zónu zatím absolutně aktuální, alespoň do doby, než bude otevřen tunelový komplex Blanka.

Tramvaje se od počátku září vrátí i do Podbaby. Opravená trať mezi Vítězným náměstím a Podbabou byla navíc prodloužena o nový úsek se zastávkou u plánované železniční stanice Praha - Podbaba. Během prázdnin dopravní podnik zrekonstruoval tramvajové trati v celkové délce 4,5 kilometru za zhruba 480 milionů korun.

Vydáno pod