Krkonoše chystají velikonoční lyžařské slevy i atrakce

Špindlerův Mlýn – Sjezdovky v Krkonoších jsou i přes teplé počasí stále plné lyžařů. V provozu je jedenáct areálů, další tři otevřou o víkendu. Na sjezdovkách leží většinou mezi dvaceti až šedesáti centimetry mokrého sněhu, Harrachov a Horní Mísečky hlásí dokonce metr. Vlekaři se navíc lyžaře snaží nalákat na výrazné slevy. Řada areálů chystá na Velikonoce zajímavý program. V Mladých Bucích bude karneval pro děti. V Horních Mísečkách proběhne tradiční skimaskyáda.

Ve Špindlerově Mlýně stále jezdí pět lanovek a sedm lyžařských vleků. Skiareál chystá i speciální akce. V sobotu bude na Horních Mísečkách tradiční skimaskyáda s ohňostrojem nebo závod v přejezdu vodního jezírka, kde odborná porota hodnotí, jak a na čem kdo vodu překoná. „Ve Svatém Petru je telemarkový festival a pro veřejnost otevřený měřený závod v obřím slalomu,“ doplnil Jiří Beran ze Skiareálu Špindlerův Mlýn.

Sjezdovky jsou otevřené například i v Janských Lázních, Velké Úpě nebo v Peci pod Sněžkou. „Počasí nás trochu zaskočilo, ale podmínky jsou stále ještě dobré,“ řekl ČT František Vambera z Pece pod Sněžkou. Turisté mohou vyjet i na Sněžku. 7. dubna ale začíná pravidelná jarní odstávka lanovky, další zájemci tak musí počkat až na 1. května.

Reportáž Václava Plecháčka (zdroj: ČT24)

Ceny snížily i hotely a penziony

Vlekaři se lyžaře snaží nalákat na výrazné slevy. Za polovinu se jezdí například v Mladých Bucích, další areály nabídnou podobný výprodej od úterý. Ceny snížily i hotely a penziony. „Ve Špindlerově Mlýně je možné sehnat ubytování od 500 korun na osobu se snídaní a je mnoho volných kapacit,“ dodal Lukáš Svoboda z Infocentra Špindlerův Mlýn.

Pec pod Sněžkou
Zdroj: ČT24