Opilého starostu podporuje záhadná petice

Pardubice-Svítkov - Již jednou nabídl rezignaci, nyní uvažuje, že ve funkci zůstane. Milana Hromádka, starostu jednoho z pardubických obvodů, nedávno přistihla policie při řízení v opilosti. Teď se na jeho podporu objevila záhadná petice, kterou údajně podepsalo více než 600 obyvatel Svítkova.

O vzniku a znění petice panují dohady. Nikdo ze zastupitelů ani radních ji nikdy neviděl. Někteří kolegové Milana Hromádka nevylučují, že jejím iniciátorem je sám starosta. To ale Hromádko odmítá. „V žádném případě jsem petici nevyvolával, dokonce jsem se o ní dozvěděl až od vedení města,“ tvrdí Hromádko.

Milana Hromádka museli policisté v polovině července odvézt na záchytku poté, co mu za volantem naměřili téměř tři promile alkoholu v krvi. Několik dní poté se dohodl s vedením Sdružení pro Pardubice, za které kandidoval, že ze své funkce odstoupí. Teď se s odvoláním na petici starostenského křesla vzdát nechce.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Ruce pryč už od něj ale dává i jeho vlastní strana. „Petice nemění skutkovou podstatu věci,“ řekla primátorka Pardubic a Hromádkova spolustranička Štěpánka Fraňková. Zastupitelé Svítkova plánují svolat mimořádné zastupitelstvo a Hromádka z funkce odvolat. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout nejpozději 12. září.