Na Kroměřížsku spadl motorový paraglide, pilot je v nemocnici

Holešov (Kroměřížsko) - Mezi Tučapy a Prusinovicemi na Kroměřížsku večer spadl motorový paraglide. Vlétl do korun stromů a sedačka s motorem se zřítila na zem. Křídlo letounu zůstalo viset na stromech. Pilot utrpěl povrchová zranění a hasiči jej převezli do nemocnice v Holešově. Příčiny havárie vyšetřují letečtí inspektoři, zatím se zdá, že ji způsobila technická závada.

Podle hasičů asi pětatřicetiletý muž přes svá zranění se záchranáři komunikoval. Podařilo se jej vyprostit a přenést do připraveného vozidla zdravotníků, po nutném ošetření zdravotníků byl přepraven do nemocnice. „Zásah nebyl nijak složitý, neboť pilot byl již na zemi a nemuseli jsme ho sundávat z koruny stromů,“ doplnil pro ČT mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. 

V posledních týdnech jde o třetí leteckou havárii ve Zlínském kraji. Na počátku srpna pilot větroně musel nouzově přistát na louce u obce Liptál na Vsetínsku. Pilota záchranáři převezli na pozorování do nemocnice. O týden později spadlo u Valašské Senice na Vsetínsku malé letadlo, které zavadilo o stromy. Osmapadesátiletý pilot utrpěl středně těžká zranění.

Mezi Tučapy a Prusinovicemi na Kroměřížsku spadl motorový paraglide
Zdroj: HZS Zlínského kraje