Karlovy Vary rozdělily statisícové dotace na lyžařskou exhibici

Karlovy Vary – Zastupitelé vládnoucí koalice v Karlových varech dnes odsouhlasili 350tisícovou dotaci na čtvrtý ročník lyžařské exhibice Carlsbad Ski Sprint. Celkový příspěvek města tak navýšili na půl milionu korun. Akci, při které se hlavní karlovarská třída promění v lyžařskou trať, ale kritizují opoziční zastupitelé. Vozit sníh z hor do centra lázní je podle nich v době, kdy by město mělo šetřit, zbytečné. Vedení magistrátu nesouhlasí. Tvrdí, že je to pro město reklama.

„Pro mě jde o naprosté mrhání finančními prostředky,“ reagovala opoziční zastupitelka Monika Makkiehová (Victoria). Vlastimil Lepík z Karlovarské občanské alternativy se navíc obává, že peníze pak budou chybět na tělovýchovu a sportovní vyžití občanů Karlových Varů. Podle opozice by se měla akce hradit ze vstupného, ne z veřejného rozpočtu.

Zeman: Naši voliči nemají mercedesy, kterými si dojedou na Božák

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Lyžařské závody v centru města stojí více než dva miliony korun. Většinu nákladů mají hradit sponzoři. Organizátoři tvrdí, že exhibice je určená místním a má propagovat lázně. Bez podpory města se navíc realizovat nedá. Stejný názor má i vládnoucí koalice.

Podle náměstka primátora Tomáše Hybnera (ČSSD) je to navíc jediná velká akce, kterou město pořádá. „Je tam spousta dětí a ty potřebují vzory, aby zjistily, že ten sport existuje. Teď to berte opravdu s nadsázkou, že my jsme ta levicová strana. Naši voliči nemají mercedesy, kterými si dojedou na Božák,“ dodal zastupitel za ČSSD Martin Zeman.