Psi pokořili na Chodově český rekord

Praha - Psi všech plemen a velikostí se pokusili na setkání v pražském Chodově o zápis do české Guinessovy knihy rekordů. Výtěžek z akce dostanou psí útulky. Každého čekala nejprve povinná veterinární prohlídka a zároveň registrace kvůli sčítání. Pak už pokus o zápis do Guinessovy knihy rekordů. Překonán nakonec byl jen ten český, jeho podmínku splnilo 242 psů.

Nouze nebyla ani o další psí zážitky, včetně Dog Frisbee nebo ukázek canisterapie, tedy léčebné metody pozitivního působení psa na člověka. Nechyběl ani nefalšovaný psí psycholog, návštěvníci ho doslova obléhali. Mezi nejčastější problémy, které majitele k Rudolfu Desenskému vedou, patří strach z druhých psů a agresivní chování z toho vyplývající.

Kdo měl chuť, vyzkoušel si zdarma obdobu koňského parkuru - Agility. Cílem tohoto závodu, který vznikl v roce 1978 v Anglii, je, aby psovod se svým psem překonal trať s překážkami ve správném směru a pořadí, bez chyb a v co nejlepším čase. „Je to sport pro jakéhokoli pejska, jakéhokoli páníčka, může se dělat na základní úrovni, kdy se jenom proběhnu se svým pejskem a nebo i na závodní,“ vysvětluje instruktorka Eva Bukričová. Podobnou akci pro všechny pejsky chystají organizátoři i na příští rok.

Reportáž Edity Valentové (zdroj: ČT24)