Karlovy Vary: Bývalého náměstka primátora čeká trafika

Karlovy Vary - Karlovarský kraj chce i přes odpor opozice vytvořit nové pracovní místo, aby zaměstnal bývalého náměstka karlovarského primátora za ČSSD Tomáše Hybnera. Opoziční zastupitelé to kritizují jako zbytečné utrácení, navíc v době, kdy všichni šetří. ČSSD se už do vedení Karlových Varů po letošních komunálních volbách nedostala. Hybner by měl pobírat odměnu přes 50 tisíc korun. Konečné rozhodnutí padne 9. prosince.

Hybner by měl mít nově na starosti evropské dotace a regionální rozvoj. „Pan Hybner je místopředseda Regionální rady soudržnosti Severozápad, čili je to člověk, který má k dotacím nejblíže. Jeho zkušeností chceme využít,“ uvedl současný náměstek hejtmana Martin Havel (ČSSD). „Rád bych navázal na práci z uplynulých dvou let, kdy z evropských fondů přišlo do Karlovarského kraje několik set milionů korun,“ potvrzuje samotný Hybner.

Uvolněný krajský zastupitel by měl dostávat měsíční odměnu přes 50 tisíc korun. Rozhodnutí ostře kritizují někteří krajští úředníci. Vadí jim, že kvůli úsporám příští rok přijdou o část platu, ale pro exnáměstka se peníze našly. Na kameru České televize se ale kvůli obavám žádný ze zaměstnanců úřadu vyjádřit nechtěl. Havel k tomu řekl, že jejich námitky do jisté míry chápe.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Někteří zastupitelé mluví o plivanci do tváře a skandální trafice

Agendu regionálního rozvoje má Hybner převzít od náměstka hejtmana pro dopravu Petra Navrátila. Opozici se rozdělení funkcí nelíbí. „Je to plivnutí do tváře všem slušným lidem v době, kdy je nedostatek pracovních míst a kdy se snižují platy zaměstnanců ve státní sféře, tak se vytváří funkce, která je zbytečná,“ domnívá se zastupitel za ODS Josef Pavel. Podobně hovoří i Jiří Kotek (Alternativa). „To je skandální trafika, kterou si ČSSD s komunisty na kraji připravují,“ prohlásil Kotek.