Z pěti trestných činů obvinili novojičínští policisté skupinu zlodějů

Novojičínsko – Pět mužů od začátku roku v Kopřivnici vykrádalo rodinné domy, restaurace, obchody a auta. Dva z nich čekají na soud ve vazbě, zbylé tři vyšetřují policisté na svobodě. Brali vše, co jim přišlo pod ruku. Jeden z nich je zkušený kriminálník. Když ho naposledy propustili z vězení, téměř okamžitě se spojil s kamarády z Kopřivnice a začali krást.

Vyšetřovatel PČR Nový Jičín Michal Žárský informoval, že zloději si vytipovávali rodinné domy, z nichž kradli například topná tělesa, okna i kotle. Mluvčí PČR Nový Jičín Petr Gřes doplnil, že celková škoda přesáhla jeden a půl milionu korun.

Kromě rozestavěných rodinných domů se zaměřovali na vykrádání aut – vytrhávali například sedadla a palubní desky. Z ukradených součástek si stavěli vlastní auta. „Za provedené trestné činy jim hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ sdělil Petr Gřes.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Zlodějský gang zatkli policisté po tři čtvrtě roku vyšetřování. Gang kradl nejméně čtrnáctkrát. Vyšetřovatel PČR Nový Jičín Michal Žárský dodal, že u jednoho z pachatelů byl navíc objeven pervitin. Policisté nyní zjišťují, komu zloději kradené věci prodávali. Další zatýkání proto na sebe nedá dlouho čekat.