Ovocný trh patří ledovému ostří

Praha - Pražskému Ovocnému trhu opět po roce kralují bruslaři. Venkovní ledová plocha byla v centru metropole otevřena za zvuku bubnů dnes odpoledne. Na otevření netrpělivě čekalo hned několik sportovních nadšenců, kteří koberec ledové královny bez meškání vyzkoušeli. Kluziště bude otevřeno až do konce ledna a sklouznout se může každý zdarma.

Ledová plocha je na Ovocném trhu již podeváté. Pravidelně se otevírá na začátku prosince, letos se datum posunulo kvůli volbám. Pořadatelé totiž museli počkat na schválení dotace od nového vedení hlavního města a Prahy 1. Celkem bude provoz bez energií stát 2,5 milionu korun. Ledová plocha bude v centru Prahy otevřena od rána do noci. „Bruslíme každý den od deseti do deseti,“ řekl organizátor Karel Greif.

Venkovní bruslení každoročně využijí tisíce Pražanů. Zabruslit si venku mohou i na dalších místech metropole. Zastřešená ledová plocha je v areálu Gutovka v Praze 10, dočasné kluziště je také u obchodního centra Arkády Pankrác. Již od druhé poloviny listopadu mají otevřeno ve sportovním areálu Na Františku.