Plzeňská zoo láká návštěvníky i na Silvestra

Plzeň - Plzeňská zoologická zahrada připravila program i na poslední den roku. Děti si tu mohly v pavilonu plazů a opic ulovit zlatou rybku a odnést malou pozornost. Zoologická zahrada v Plzni je čtvrtá nejnavštěvovanější u nás a stále se rozrůstá. Otevírá další tematické pavilony pro velkou zvěř a zvyšuje tak svou diváckou atraktivitu.

Plzeňská zoologická zahrada má za sebou zlomový rok. Letos otevřela několik nových pavilonů a expozic, ve kterých jsou desítky nových druhů zvířat. „Je zde dvanáct nových expozic včetně tří velkých pavilonů. Plzeňská zoo začala poprvé chovat i velká zvířata, která také ukazuje návštěvníkům,“ připomíná mluvčí plzeňské ZOO Martin Vobruba. 

Žádná jiná zahrada letos takovou změnou neprošla. „Rozsah té výstavby nemá v republice obdoby. Stavělo se na čtyřech hektarech, postavily se tři expoziční celky,“ uvádí Martin Vobruba.

Reportáž Karla Vovesného (zdroj: ČT24)

Lidé v Plzni chodí do zoo na Štědrý den i na Silvestra. Poslední den roku se děti pokoušely chytit zlatou rybku, která by jim přinesla štěstí. „Když děti chytí rybku, tak si vylosují číslo a dostanou cenu,“ říká jeden z malých návštěvníků zoo.

V Plzni letos, hlavně díky novým expozicím, padl návštěvnický rekord. „Dětem již od léta slibuji, že půjdeme do zoo. Tak slib plním teď. V zimě je zoo také moc hezká,“ svěřuje se jedna z návštěvnic. 

Plzeňskou zoologickou zahradu letos navštívilo zhruba čtyři sta šedesát tisíc lidí.