Řidič ujížděl před policií, stálo ho to život

Ostrava - Pětadvacetiletý řidič v Ostravě zemřel při nehodě po honičce s policejní hlídkou. Při riskantní jízdě policistům ujel, dostal ale smyk a srazil se s tramvají. Zraněním na místě podlehl. Kriminalisté nyní zjišťují, proč chtěl řidič ujet. Policie už potvrdila, že seat, kterým mladý řidič jel, nebyl kradený. Kvůli nehodě dopravní podnik zastavil v křižovatce ulic 1. máje a Bílá až do 14:00 tramvajovou dopravu a cestující tam převážely autobusy.

Okolo 11:00 policejní hlídka chtěla v Ruské ulici zastavit rychle jedoucí auto značky Seat. Řidič ale na výzvu nereagoval a snažil se ujet. Policejní vůz ujíždějícího pětadvacetiletého řidiče chvíli pronásledoval. Riskantní jízdou se ale prchajícímu podařilo policistům zmizet z dohledu. Podle svědků jel velmi rychle a v protisměru. „Kolegům se ztratil. Ti pak dojeli až k místu nehody,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Proč se vlastně řidič dal na útěk, není jasné. „Vozidlo nebylo odcizeno,“ doplnila Holčáková.

Zběsilou jízdou řidič ujel několik kilometrů. Na ulici 28. října vjel na tramvajový pás, dostal smyk a srazil se s tramvají. Náraz auto zcela zdemoloval. „Nejprve jsme odtáhli silně zdemolované osobní auto kousek od tramvaje, jejíž přední část vykolejila. Později jsme s pomocí hydraulických nůžek a hydraulického rozpínáku vyprostili tělo mladého řidiče,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela. „V tramvaji se naštěstí nikdo nezranil,“ doplnil velitel zásahu Jiří Medelský.

Celková škoda se podle prvotních odhadů pohybuje okolo 300 000 korun. Oprava tramvaje a kolejiště vyjde na přibližně 150 000 korun. V souvislosti s nehodou byla v daném úseku až do 14:00 zastavena tramvajová doprava.