Slonice ve Dvoře Králové zranila ošetřovatele

Dvůr Králové nad Labem – Slonice v zoo ve Dvoře Králové nad Labem ráno napadla a zranila ošetřovatele. Vrtulník ho převezl do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Nakonec se ale ukázalo, že jeho zranění nejsou vážná. Ošetřovatel zůstal v nemocnici na pozorování. Policisté případ vyšetřují jako pracovní úraz.

Podávala se sloní snídaně, jako každý den po sedmé hodině ranní. Dva ošetřovatelé uklízeli a kontrolovali zdravotní stav dvou čtyřtunových slonic, třicetileté Umbu a devětadvacetileté Saly. Zranění ošetřovatele má na svědomí Umbu.

Na místo nehody vyjeli sanitkou záchranáři a přiletěl vrtulník, který převezl zraněného zkušeného šestadvacetiletého ošetřovatele do Hradce Králové na oddělení urgentní medicíny, jak upřesnil Ladislav Žabka ze Záchranné služby Královéhradeckého kraje.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)

Před deseti lety slonice v místní zoo ošetřovatele zranila těžce. Zaměstnanec zahrady po převozu do nemocnice zemřel. „Jednalo se o zcela jinou situaci. Šlo o jiné, vážně nemocné zvíře,“ sdělila mluvčí královédvorské zoo Jana Myslivečková.