Peníze v karlovarské společnosti nejsou, jednatel viní předchůdce

Karlovy Vary - Karlovarská společnost KV City Centrum patřící městu se díky svému hospodaření dostala do centra pozornosti. Podle účetních dokladů totiž vykazuje pokladna manko v řádech statisíců korun. Současní správci společnosti obviňují minulé vedení, ti se ale jakémukoli náznaku zpronevěry peněz brání.

Největší zájem v půjčovně volnočasového materiálu projevují lidé o kolečkové brusle a helmy. Bývalé vedení za celý loňský rok v půjčovně vybralo 5,5 tisíce korun. V tomto roce ještě ani sezona pořádně nezačala a do kasy přibylo za jediný měsíc více než osm tisíc. „Předpokládanou tržbu půjčovny v letošním roce odhaduji mezi 70 až 100 tisíci. Kde tedy jsou peníze, když ne v účetnictví KV City,“ říká nový jednatel společnosti Jaroslav Fuidiar (OCJJ). V minulosti dostalo centrum od města 150 tisíc korun na divadelní představení. Faktura zaplacena není a peníze na účtech chybí, upozorňuje také Fuidiar a dodává, že ví o více než deseti podobných nejasnostech včetně údajně předraženého sekání trávy.

Bývalý jednatel Martin Zeman (ČSSD) odmítá, že by společnost poškodil. Je přesvědčený, že se jeho se jeho nástupce nevyzná v hospodaření společnosti. „Devět měsíců to policie vyšetřovala. Byl jsem několikrát podávat svědeckou výpověď, v podstatě jsme měli dojem, že vždycky policie dostala nový podnět, tak jsme ten nový podnět zase vysvětlili,“ hájí se Zeman.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Bývalý náměstek primátora Tomáš Hybner (ČSSD) pochybuje o možnosti nějakého finančního úniku, především proto, že se každý rok prováděl audit areálu Rolava. Nový jednatel městské společnosti ale nesouhlasí a chystá se podat trestní oznámení pro nehospodárné nakládání s městským majetkem. Fuidiar také předpokládá, že nová zjištění předá policii do konce letních prázdnin