Život na farmě se vším všudy nabízí Milínov

Milínov (Plzeňsko) – Všechny děti, které touží zažít dobrodružství v autentickém prostředí farmy, vyzkoušet si činnosti spojené s životem na statku, a navíc ochutnat vlastnoručně zhotovené polotovary, zvou manželé Moulisovi. V Milínově na Plzeňsku provozují novou agroturistickou atrakci. Jejich farma je speciálně zaměřena na dětskou pedagogiku a návštěvníkům prakticky představuje život na farmářské usedlosti.

Milínov na Plzeňsku se pochlubil novou agroturistickou farmou -  zaměřenou hlavně na dětskou pedagogiku. Školy ze širokého okolí mají o novinku velký zájem. Místo tradičně oblíbené zoologické zahrady nyní učitelky s dětmi míří na ekologický zemědělský dvůr plný tradičních domácích zvířat. Děti se zde nejen seznámí s tím, jak se například vyrábí máslo nebo peče chléb, ale celý postup si navíc mohou vyzkoušet sami – i s následnou ochutnávkou.

Rodina Moulisových se inspirovala v zahraničí. Podle jejich mínění se zde paradoxně líbí zejména městským dětem, které právě zde přírodu a zemědělství se zájmem objevují. Ekologická farma nabízí školám i školkám kromě penzionu nebo stanů dokonce spaní ve stodole na seně. „Je to o té autentičnosti statku, kdy kousek od nich přespávají i koně a kočky, pes jim vleze do spacáku, to je u nich to atraktivní,“ sdělila spolumajitelka Hana Moulisová.

Reportáž Karla Vovesného (zdroj: ČT24)