Novojičínskou nemocnici zřejmě dostane do nájmu Agel

Ostrava - Proti možnému pronájmu novojičínské nemocnice společnosti Agel nemá zásadní námitku žádná z politických stran. Předsedové politických klubů se dohodli s hejtmanem, že zastupitelé by měli příští týden schválit záměr o pronájmu a konkrétní smlouvu pak v září.

Radioterapii vlastní soukromá společnost, sousední nemocnici kraj. Po sedmi letech vzájemné spolupráce bude od příštího roku zřejmě všechno jinak. Nabídku firmy Agel, která má zájem o pronájem zadlužené nemocnice, zřejmě zastupitelé podpoří. „Vzhledem k situaci v Novém Jičíně je to pravděpodobně nejprůchodnější varianta řešení té krizové situace,“ myslí si předseda klubu zastupitelů MS kraje Ivan Týle /ODS/. A zatímco klub zastupitelů za ČSSD bude případný pronájem řešit až v pondělí, zastupitelé za KSČM už mají jasno. „Tato forma pronájmu se jeví jako nejefektivnější v tuto chvíli. Kraj neztrácí dohled nad touto nemocnicí a má dostatek možností k tomu, aby mohl ovlivňovat úroveň poskytované péče,“ tvrdí náměstek hejtmana MS kraje Karel Konečný /KSČM/.

„Jsem rád, že se dohodli na tom, že se v postupných krocích dopracujeme k nějakému cíli, abychom vyřešili problematiku novojičínské nemocnice,“ byl s výsledkem jednání spokojen i hejtman Jaroslav Palas. Na červnovém zasedání by zastupitelé měli schválit záměr pronajmout nemocnici společnosti Agel a na zářijovém jednání - tedy 21.9. - by už měli mít na stole konkrétní smlouvu o pronájmu.

Reportáž Ivy Bartoňové (zdroj: ČT24)
Novojičínská nemocnice
Zdroj: ČT24