U Českých Budějovic v noci shořela výrobní hala

Litvínovice (Českobudějovicko) – Obrovský požár zachvátil ve čtvrtek večer dvě výrobní haly na dřevěné palety v Litvínovicích u Českých Budějovic. Na místě zasahovalo devět hasičských jednotek, jedna hala byla nicméně zcela zničena. Situaci ještě zhoršil výbuch propanbutanových lahví. Požár se hasičům podařilo lokalizovat krátce před půlnocí. Předběžná škoda je odhadována na víc než patnáct milionů korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Podle mluvčí jihočeských hasičů Lenky Křížové vypukl požár kolem čtvrteční desáté hodiny večer a brzy se rozšířil na dvě jednopodlažní haly o rozloze asi tisíc pět set metrů čtverečních. „Likvidaci požáru ztěžují trosky sutin a plechu, hrozí zřícení štítových zdí,“ zněla slova mluvčí Křížové během zásahu. Krátce před půlnocí byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu a poté se podařilo oheň lokalizovat.

Plameny ohrožovaly i bezprostředně blízko stojící budovy a hasiči tak museli zasahovat ze tří stran. Z vedlejších budov hasiči také vynesli nebezpečné předměty, například tlakové láhve a barely s hořlavým materiálem. Podle mluvčí potrvají práce na uhašení požáru ještě velkou část dnešního dne. Příčina požáru zatím není známá. Vyšetřování začne až po dohašení požáru. Už teď je ale jasné, že škoda přesáhla patnáct milionů korun.

Reportáž Veroniky Kabátové (zdroj: ČT24)
Ilustrační foto
Zdroj: ČT24