Sbalili prachy i s těžkým sejfem a vypadli

Ostrava – Nejenom o 350 tisíc korun, ale také o trezor, ve kterém byly peníze uloženy, přišla majitelka ostravské prodejny nábytku. Zloději dokázali třísetkilogramový trezor odnést ze zadní místnosti obchodu během deseti minut, které uplynuly od zazvonění alarmu do příjezdu zaměstnanců bezpečnostní agentury. Majitelka je přesvědčena, že v krádeži měl prsty její bývalý zaměstnanec.

Zloději ke vloupání použili auto, na které přivázali lano s hákem a vyrazili mříž, která chránila hlavní dveře do prodejny. Když vylomili zámek na dveřích, spustil alarm, kterého si ale zloději nevšímali. Než dorazila ochranka, byli pryč i s třísetkilogramovým trezorem, který přitom byl ukryt v zadní místnosti a při běžné návštěvě prodejny nebyl vidět. „Možná deset patnáct lidí vědělo, že tam trezor byl, a vědělo, jaký mohl být,“ uvedla majitelka prodejny. Zloději podle ní nevzali nic dalšího, pouze hotovost ukrytou v trezoru.

Okradená majitelka obchodu upozornila policisty na jednoho z bývalých zaměstnanců. Zdůraznila ale, že u samotného vloupání asi nebyl. „Obávám se, že ten člověk tady osobně nebyl. Jenom dal tip. Proto i veškeré biologické stopy, které byly vzaty, nepovedou k vyšetření případu,“ upozornila majitelka.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Policisté na případ upozornili nyní, ačkoli se stal už před třemi týdny. Hledají totiž svědky. „Uvítámě jakoukoliv informaci svědků k prověřované věci,“ poukázala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Trezor zmizel před třemi týdny v sobotu ve čtvrt na sedm ráno. Poblíž obchodu vede výpadovka z Ostravy na Frýdek-Místek a tramvajová trať. Někdo si mohl všimnout auta, které lanem s hákem vyrazilo mříž do prodejny. Kovovou mříž našel ve vedlejší ulici bezdomovec. Policisté ji poslali na expertízu.