Letní opravy tramvajových kolejí obtěžují Pražany

Praha – Tradiční letní opravy pražských ulic a tramvajových kolejí jsou trnem v oku některých obyvatel hlavního města. Například v Podolí se v těchto dnech pracuje bez ustání a tamní obyvatelé si stěžují na rušení nočního klidu. Stavební společnost Skanska, která opravy realizuje, však argumentuje tím, že jen plní požadavky zadavatele.

„Plníme jen požadavky zadavatele,“ konstatoval stavební mistr společnosti Skanska. Kritizovaný neustálý provoz obhajoval také specialista komunikací Skansky Tomáš Princ: „Noční práce probíhají na základě písemného pokynu objednavatele a je to kvůli zkrácení omezení pro osobní dopravu.“

Práce se zásadním způsobem podepsaly na chodu pražské tramvajové dopravy na pravém břehu Vltavy. Změny tras postihly tramvaje 3, 17, 21 a 52 (více informací naleznete zde).

Reportáž Ley Surovcové (zdroj: ČT24)

Práce na nových kolejích a bezbariérových ostrůvcích, které momentálně na Podolském nábřeží probíhají, potrvají až do konce prázdnin, kritizovaný 24hodinový provoz by měl být ukončen 11. července.

S ukončením celodenní práce se uvolní i částečná uzavírka pro osobní auta směřující do centra města, dopravu ale budou nadále komplikovat omezení na Nuselském mostě, ulici 5. května nebo v okolí Vyšehradského tunelu. „Řidiči mohou využít severojižní magistrálu, mohou jet Wilsonovou, Sokolskou, Legerovou a Mezibranskou nebo případně jet přes Malou Stranu a Smíchov,“ dodal ředitel odboru dopravy Magistrátu hlavního města Prahy Jan Heroudek.