V severomoravských přehradách utonuli v neděli dva lidé

Ostrava – V přehradách Moravskoslezského kraje utonuli v neděli dva lidé. Na Frýdecko-Místecku se na hladině Žermanické přehrady převrhl člun s tříčlennou posádkou. Jen dva lidé se zachránili. Třetího stále hledají hasiči. Utonulého hledali do dnešního poledne potápěči i veVražném na Novojičínsku.

U Žermanické přehrady záchranáři zasahovali po šesté hodině večerní. „Nahlášeno bylo tonutí tří osob, se kterými se převrhl člun. Záchranáři ošetřili dva muže ve věku 20 a 21 let,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Oba pacienti prý byli při vědomí a mimo ohrožení života. „Třetí z mužů nebyl před odjezdem posádek záchranné služby nalezen,“ dodal.

Ve 20:00 vyjížděli záchranáři k vodní ploše ve Vražném na Novojičínsku. Podle údajů policie zde zmizel muž, když společně se známým plaval na ostrůvek. „Asi pět metrů od břehu si druhý plavec všiml, že je sám. Přivolal policii a do příjezdu i s dalšími lidmi po zmizelém pátrali,“ popsal situaci mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Tonoucího se však v neděli nepodařilo nalézt a záchranáři se vrátili na základnu. „V hledání pokračovali hasiči,“ poznamenal mluvčí záchranářů Humpl. V pondělí ráno poté na místo dorazili policejní potápěči. Prohledávali dno vodní nádrže v místech, kde byl muž naposledy spatřen, a kolem poledne se jim podařilo utonulé tělo najít. „Nyní zjišťujeme příčinu utonutí,“ uzavřel policejní mluvčí Gřes.