Policie na Bruntálsku šetří smrt dítěte, okolnosti nejasné

Krnov (Bruntálsko) - Policie v Krnově na Bruntálsku vyšetřuje úmrtí malého dítěte. To zemřelo za dosud nejasných okolností; mluvčí krajského policejního ředitelství Gabriela Holčáková hovořila o tragické události, může ale jít i o vraždu či ublížení na zdraví. Policie totiž zatím nechce k případu zveřejnit další informace.

„Můžeme jen potvrdit, že prověřujeme okolnosti tragické události,“ řekla Holčáková s tím, že policisté se o nálezu dětského těla dozvěděli dnes po poledni. Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl dodal, že na místě zasahovaly dvě posádky rychlé záchranné služby. „Okolo 13:30 jsme zasahovali u nezletilé osoby. Lékař ale konstatoval smrt pacienta,“ řekl s tím, že s ohledem na policejní vyšetřování nemůže zveřejnit další informace.

Podle redaktora České televize Jana Plachého hovoří neoficiální informace o tom, že se jedná o jedenáctiletou dívku, která žádným způsobem nevybočovala a projevovala se nenápadně. Zpravodajský server iDnes.cz hovoří o tom, že měla na těle několik bodných ran. Na místě neštěstí nadále zůstává policie včetně speciálních týmů a psovodů. Práce bude trvat nejméně několik hodin.

Jak na místě zjistila naše reportérka Veronika Glöcerová, vyšetřování případu stále pokračuje. Policie zajišťuje stopy v inkriminovaném bytě, na chodbách i ve sklepě. Obyvatelé domu, který má zhruba čtyři byty, čekali většinu dne před domem, než je okolo deváté hodiny večerní vpustila policie zpět do jejich bytů. V bytě na místě činu pracují kriminalisté v bílých oblecích.

Policie zatím nechce případ komentovat. Od záchranářů jsme se dozvěděli, že dívce, která měla jít v září do šesté třídy, už nebylo bohužel pomoci. Byla pravděpodobně pobodána. Podle sousedů se jednalo o nekonfliktní rodinu, proto smrt děvčete nedokáže nikdo pochopit. Policisté zveřejní další informace pravděpodobně v úterý ráno.