Uzavírky zdržují na severočeských státních silnicích

Chlum (Českolipsko) – Hlavní severočeský tah I/9 je u Chlumu na Českolipsku uzavřen. Silničáři zahájili opravu mostku, kvůli které uzavřeli silnici v celé její šíři. Potrvá až do konce prázdnin. Kromě řidičů mířících ze středních Čech na sever či opačně se uzavírka dotkne také rekreantů v Doksech. Právě tudy a přes Dubou je vedena objízdná trasa. Na silnici I/9 platí i další omezení – už od začátku července se pracuje na mostu Ramš nedaleko Zahrádek u České Lípy. Provoz je sveden na polovinu vozovky a doprava kyvadlově řízena semafory. Práce na silnici potrvají až do října.

Už v neděli naopak skončí třetí akce, která komplikuje život řidičům jedoucím po silnici I/9. Nedaleko Svoru opravují silničáři propustky pod silnicí a opěrné zdi. Vozovka je částečně uzavřena a dopravu řídí semafory.

Už dva týdny se opravuje také most na frekventované silnici I/13 za Jablonným v Podještědí směrem na Kunratice. Rychlost tam je snížena na 50 kilometrů v hodině, dopravu řídí semafory. Práce tam potrvají až do poloviny října. Stejné omezení čeká motoristy také na dvoukilometrovém úseku silnice I/15 nedaleko obce Kozly na Českolipsku. Tam by měla oprava skončit do konce týdne.