Kolik stojí Sázavafest?

Benešov – V areálu Zelený ostrov v Benešově vrcholí festival Sázavafest. Jedna z největších hvězd, britská kapela Hurts, vystoupí dnes v deset hodin večer. Podle organizátorů přijelo na 17 tisíc lidí a my jsme zjišťovali, na kolik je hudební víkend celkem vyjde.

Hudební festivaly jsou mezi mladými Čechy stále více oblíbené. Podobných akcí přibývá hlavně o letních prázdninách. Jedním z nejpopulárnějších je Sázavafest – festivalová stálice, která se letos koná již pojedenácté. Kolik jsou návštevníci ochotni tady utratit?

V první řadě je to vstupné. Cena za celý Sázavafest je 1 200 korun. „Ve vstupence jsou zahrnuty všechny koncerty,“ potvrdil organizátor festivalu Ladislav Lojka. Ušetřit se dá na výlohách za cestovné. Při cestě autem záleží na vzdálenosti a navíc musí řidič počítat s poplatkem za parkování. „Máme tu pět parkovišť, nejlevnější stojí 220 korun na celý festival,“ doplnil Lojka. Cesta vlakem ale vyjde jen na polovinu běžné ceny – zpáteční lístek je zadarmo.

Reportáž Gabriely Ulvrové (zdroj: ČT24)

Za ubytování ve stanovém městečku zaplatíte 200 korun na osobu na celý festival, sprchy i toalety jsou pro návštěvníky zdarma, stejně jako pitná voda z cisteren. Jídlo a nápoje jsou zhruba stejně drahé jako ve městě. „Ceny máme myslím přijatelné. Alkoholický koktejl za 85 korun, nealko za 65,“ přiblížil jeden z barmanů v areálu. Ceny si určuje každý stánek podle sebe, pivo je ale po celém areálu za 28, resp. 30 korun. Jídlo seženete od 15 korun za česnečku až po třeba 120 korun za celou pizzu.

Sečteno a podtrženo – celé tři dny festivalu vyjdou bez dopravy v průměru na 2 700 korun.