Praha 7 má další kampaň na líné pejskaře

Praha - Sedmá městská část dnes zahájila další konfrontační kampaň, která má přimět pejskaře, aby uklízeli po svých mazlíčcích. Tentokrát bude zaměřena na parky. Radnice dá letos na úklid více než 19,5 milionu korun, z toho zhruba polovina prostředků připadne na úklid psích exkrementů a obsluhu 75 košů na psí výkaly.

Provokativní plakáty s fotkou umazané bílé boty a nápisem „S..čky nejsou dobré značky. Ukliďte po svém pejskovi.“ už visí u vstupů do Letenských sadů a Stromovky. Zároveň budou v parcích zástupci radnice, městské policie a studentů rozdávat letáky s touto problematikou. V minulé kampani nazvané „Nes..te na nás!“ před dvěma lety zase na majitele psů promlouvaly historické osobnosti, po kterých se jmenují ulice v Praze 7.

„Myšlenkou této kampaně je upozornit neukázněné pejskaře na to, že tak, jako by sami nechtěli mít obuv označkovánu psími exkrementy, neměli by být lhostejní ani vůči ostatním návštěvníkům parků,“ uvedl místostarosta Prahy 7 Josef Neuberg (ODS). V sedmé městské části je podle něj registrováno téměř 2 300 psů, do Stromovky a Letenských sadů prý navíc chodí venčit své psy i lidé z okolních městských obvodů.

V minulosti radnice podle Neuberga především zvyšovala rozsah úklidu, nakupovala nové uklízecí stroje a koše na psí exkrementy nebo dezinfikovala fasády domů poškozené psí močí. To ale údajně nesplnilo očekávání. „Hlavní problém tkví v přístupu majitelů psů, z nichž mnozí stále ještě necítí potřebu po svých psech uklízet,“ poznamenal starosta Prahy 7 Marek Ječmének (ODS).

Vydáno pod