Agresivní zloději jsou morem Novojičínska

Studénka – Rostoucí agresivitu zlodějů v Moravskoslezském kraji může dokládat případ ve Studénce, kde trojice mladíků kradla v supermarketu čokoládu. Když to prodavačka zpozorovala, byla jedním z nich sražena, zbývající dva pak házeli nákupní vozíky do výkladů a vchodových dveří. Na Novojičínsku policisté řeší případy napadení obsluhy prodejen denně.

„Začali být nepříjemní, vyhrožovali a byli agresivní,“ popisuje napadená prodavačka chvíli, kdy trojici zlodějů přistihla při krádeži. Jeden z nich se dal na útěk z obchodu, přitom srazil na zem prodavačku tak silně, že si rozbila hlavu o radiátor. Další dva prohodili nákupní vozíky dveřmi a výkladem. Žena přiznává i za své kolegyně, že se v tu chvíli skutečně bály.

„Po příjezdu policistů byli muži na místě zadrženi. Jeden z uniklých byl pak zadržen hlídkou městské policie a předán k vyšetřování,“ uvedl policejní mluvčí Petr Gřes. Mladíci, kterým ještě nebylo osmnáct let, si vyslechli obvinění ze čtyř trestných činů. Kvůli jejich věku jim hrozí nanejvýš dva roky vězení. Jednoho ze tří násilníků odvezli policisté do výchovného ústavu, podle nejnovějších informací už je ale na útěku.

Napadená prodavačka: "Případy se množí, je jich čím dál víc. Většinou jezdí ve skupinkách po třech nebo čtyřech. Vždycky mají nějakou volavku, něco drobného ukradnou, a co je dál, už je potom věcí prodavačky, jestli zasáhne.

Napadená prodavačka si postěžovala, že případů krádeží v obchodech přibývá. Starosta Studénky Ladislav Honusek (STAN) k podobným incidentům podotýká, že policejní hlídky jsou v terénu, a jakmile to jen trochu jde, dochází i k jejich posílení, zejména při akcích města. „Ale nemůžeme ohlídat všechny obchody a všechny záležitosti, co se tady dějí,“ dodává starosta.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)