Nákladní auto vjelo před vlak, dva lidé jsou zraněni

Praha – Jízda podvečerního osobního vlaku z Mladé Boleslavi do Prahy-Vršovic skončila předčasně na přejezdu v Čakovicích. Před vlak vjelo nákladní auto. Po nárazu do jeho návěsu vykolejil motorový vůz, ve kterém utrpěl vážné zranění padesátiletý strojvedoucí, zhmoždění břicha utrpěl také čtyřiatřicetiletý řidič kamionu, řekla mluvčí záchranářů Jitka Ernestová. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala byl v osobním vlaku zraněn také druhý strojvedoucí v zácviku. Nikomu ze 40 cestujících se nic nestalo. Na železniční trati mezi pražskými Satalicemi a Čakovicemi je přerušen provoz.

Nehoda se stala krátce po šesté hodině večer na přejezdu u průmyslové zóny, který je chráněn výstražnými světly. „Dle předběžných informací bylo zabezpečovací zařízení železničního přejezdu v době nehody v činnosti. To bude potvrzeno až komisionálním přezkoušením zabezpečovacího zařízení,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Škoda podle něj dosáhla ke čtyřem milionům korun. Bude nutné opravit vlak, na kterém je třímilionové poškození, kamion téměř s milionovým poškozením i trať, na které vznikla třicetitisícová škoda.

Řidič nákladního auta zřejmě vjel na přejezd na červenou, před vlakem však ujet nestihl. Na místo podle policie přiletěl i záchranářský vrtulník, nikoho ale do nemocnice nepřevážel.

Uzavírka trati potrvá do pozdních nočních hodin. Kvůli vyprošťování havarovaných vozidel byla uzavřena také hlavní čakovická Cukrovarská ulice, ta už je průjezdná.